Spring naar inhoud

Jongeren en depressiviteit

Leed besparen

Als we vanaf de geboorte (en daarvóór) kijken en luisteren met ons hart naar wat ‘de kleine’ nodig heeft, kan er al heel wat leed bespaard worden.

Kijk ook naar wat jijzelf als ouder nodig hebt en wat je kindje aan je spiegelt en welke knoppen het indrukt.
Door daarmee aan de slag te gaan, oude emoties te healen, vastgeroeste patronen onder de loep te nemen en te transformeren, help je niet alleen jezelf, maar juist ook je kind(eren).

Normen, waarden en overtuigingen

Regelmatig dragen we normen, waarden, en overtuigingen bij ons die doorgegeven zijn door onze ouders en voorouders.
Het zijn dus niet onze normen, waarden en overtuigingen maar van een ander, al dan niet aangeleerd, overgenomen of door gegeven.
Datgene wat aangeleerd is kan afgeleerd worden.
Alles wat van een ander is kun je vanuit liefde en licht en met bewustzijn teruggeven: Alle energieën die in oorspronkelijkheid niet bij mij horen, stuur ik retour afzenders.
Door dit regelmatig te doen komt er steeds meer ruimte in je systeem.
Ruimte voor licht, liefde, maar ook om dieper gelegen ballast naar boven te laten komen zodat dat ook gezuiverd en geheald kan worden.

Depressieve gevoelens

Nu naar de jongeren. Het valt mij op dat er vele jongeren zijn die last hebben van depressieve gevoelens.
Mijns inziens heeft dat te maken met dat ze geboren zijn met een andere frequentie en trilling dan de aarde zich nu bevindt.
De aarde en haar bewoners hebben het zwaar. Het zucht en het steunt om maar te blijven bestaan.

Speciaal licht

De kinderen zijn naar aarde gekomen met een speciaal licht. Dit licht hoort oorspronkelijk bij de aarde.
Toen deze zielen besloten om naar aarde te komen en een collectieve en persoonlijke missie afspraken, hadden ze nooit kunnen voorzien hoe donker en kil de aarde in werkelijkheid is. Gelukkig maar, anders hadden ze nooit deze beslissing genomen.
Doordat ze zich (onbewust) hun missie herinneren en geconfronteerd worden met de werkelijkheid, zakt de moed hun letterlijk en figuurlijk in de schoenen. Hun licht wordt minder fel, hun energie voelt zwaarder, er kleeft van alles in hun aura.
Ze vragen zich af hoe ze, naast alles wat ze op aarde moeten presteren, het voor elkaar moeten krijgen om hun missie uit te voeren. Vaak voelen ze zich erg alleen en eenzaam, maar ook onbegrepen.

Niet geleerd om met andere frequenties om te gaan

De meesten van ons hebben niet geleerd hoe met deze andere frequenties om te gaan. Laat staan ze te begeleiden in een wereld waar je zelf nauwelijks iets van snapt.
Daar komt het kijken en luisteren met je hart om de hoek als ondersteuning.
Als je vanuit je hart kunt en durft te kijken naar jezelf in de eerste plaats en naar de ander, stem je automatisch af op de juiste frequentie, want daar bevindt zich het licht vanuit de bron.
Dan schakelt het Ego automatisch even uit en heb je een pure en zuivere verbinding.
Kinderen doen dit van nature. Het is dan ook heel belangrijk om dat te blijven aanmoedigen door het kind vooral zichzelf te laten zijn.
Vindt het bijvoorbeeld niet raar als het kind wijzer uit de hoek komt dan zijn/haar leeftijd is. Luister er vanuit je hart naar, durf het toe te laten. Hoe meer mensen dit doen hoe meer licht er is in jezelf en in je kind, maar ook op aarde.

Al jong geconfronteerd met depressieve gevoelens

Kinderen worden al jong geconfronteerd met depressieve gevoelens, wat helaas regelmatig verkeerd wordt uitgelegd en behandeld. Ze voelen zich depressief omdat zij hun licht niet zo kunnen laten stralen als dat eigenlijk de bedoeling is.
Ze worden geconfronteerd met zich moeten aanpassen, met gepest worden om hun ‘anders’ zijn en dingen moeten leren op school die in hun ogen onzin zijn. Dit kost ze zoveel energie dat ze geen/nauwelijks energie overhouden voor hun missie.
En waar zijn alle andere zielen waar ze een afspraak mee hadden? Ze zijn onherkenbaar doordat hun licht ook minder fel is. Hierdoor voelen ze zich nog meer alleen en gaan ze zich afzonderen en terug trekken in zichzelf, wat dan soms de diagnose autisme krijgt. Of ze worden heel druk om al die niet eigen energieën los te laten en krijgen bijvoorbeeld de diagnose AD(H)D. Of ze voelen zich zwaarmoedig en lusteloos, voelen zich angstig en krijgen het stempel depressief.

Dit zijn maar enkele voorbeelden om het iets duidelijker te maken en om te gaan kijken naar wat er werkelijk aan de hand is. Waar komt het vandaan? En nog belangrijker wat kunnen we doen om dit om te keren en ervoor te zorgen dat zich weer beter in hun vel gaan voelen.

Als je het (innerlijk)vuur niet brandend houdt dan dooft het

De kinderen in de psychiatrie en met allerlei diagnoses en ‘gedragsstoornissen’ weerspiegelen hoe het werkelijk met de aarde en haar bewoners gesteld is.
Als je het (innerlijk)vuur niet brandend houdt... dan dooft het…. Precies zoals het in het systeem van de kinderen gebeurt.
Onze oplossing is therapieën tot ze erbij neervallen > Soms letterlijk! Denk aan de mensen die zelfmoord plegen.
De therapieën in het zorgsysteem zoals het nu is sluit niet altijd goed aan op wat deze kinderen nodig hebben. Een oplossing die wordt toegepast is medicatie. Medicatie in een systeem dat toch al overprikkeld is, kan werken als een vlag op een rode stier.
Velen weten niet meer wat te doen.
Naar de ouders wordt meestal niet geluisterd, terwijl ouders vaak vele goede input en ideeën hebben.
Zolang we vanuit oude patronen, inzichten etc. blijven (be -) handelen, zal de verandering uitblijven.
Kinderen blijven zich net zolang zo gedragen tot het gesnapt wordt. Tot de boodschap duidelijk is.
Ook hier geldt dat als therapie vanuit het hart wordt gegeven, vanuit Puur Zijn, dan kun je grootse dingen bereiken en zal verandering optreden. Maak eens echt verbinding met het kind en met elkaar.

Kijk en luister vanuit het hart

Als we vanuit het hart kijken en luisteren kunnen we zien en voelen dat zij prachtige kwaliteiten en heldere gaven hebben meegenomen naar de aarde.
Doordat hun systeem zo overprikkeld is, het licht gedoofd, de energie en trilling laag, kunnen ze de gaven moeilijk hanteren. Ze zijn in de war, voelen zich boos en verdrietig, de aarde voelt chaotisch.
Wat er in het klein in onszelf gebeurt, gebeurt in het groot daarbuiten.

Ze willen maar één ding... dat is rust en begrip

Vele jongeren zijn getraumatiseerd, lopen rond met (geboorte -) shocks en raken door dit alles depressief en chronisch moe. Regelmatig hebben zij gedachten aan zelfmoord en/of doen verschillende pogingen om zich van het leven te beroven. Of ze pijnigen zichzelf, door zich bijvoorbeeld te snijden, om het nare gevoel maar niet te hoeven voelen.
Ze willen eigenlijk maar één ding, en dat is rust en vooral ook duidelijkheid en begrip.
Gezien en gehoord worden in wie ze werkelijk zijn en daarin ook geaccepteerd worden.
De liefde en licht ervaren van daar waar ze oorspronkelijk vandaan komen.

Kansen in het ouderschap, school - en zorgsystemen

In dit alles liggen grote taken, maar bovenal kansen in het ouderschap, de school en zorg systemen om een transformatie te bewerkstelligen.
We zijn het verplicht aan onszelf en aan de aarde.
Onze kinderen zijn de toekomst zeggen we vaak, maar op deze manier hebben veel kinderen geen toekomst.

Hoe kunnen we luisteren en kijken vanuit ons hart?

Dat is niet zomaar een, twee, drie gebeurt helaas, want als we contact maken met ons hart voelen we vaak eerst weerstand en daarna in verschillende lagen ballast.
Maar door alleen al de keuze en het contact maken met je hart vindt er al healing plaats, waarna je makkelijker de ballast onder ogen kunt zien en kunt gaan opruimen.
Door je eigen ballast te healen en los te laten help je de kinderen ook al een heel eind, omdat het dan minder zwaar gaat voelen in de energie.

Maak de wereld een fijne plek.

Heb je zelf geen kinderen kunnen krijgen dan help je toch mee om de wereld een fijne plek te maken, omdat je elke keer als je ballast opruimt in jezelf, er ook ballast opgeruimd wordt in het collectieve veld. En er dus meer ruimte komt voor licht en liefde en andere positieve en fijne energieën.

Praat vrij over heldere gaven en kwaliteiten

Help in je omgeving mee om de kinderen een plek te geven waarin ze vrij over hun gaven kunnen praten.
Doordat er nog steeds (gelukkig al stukken minder) een taboe op ligt en mensen het ‘ontastbare/onzichtbare’ maar raar en eng vinden, geef je het signaal aan kinderen dat het er niet mag zijn en wijs je ze dus eigenlijk af.
Ze durven er niet over te praten, bang om afgewezen te worden, en voor ‘gek’ verklaard te worden. Ze kroppen het op, passen hun energie aan met alle gevolgen van dien > zelfs tot aan het opgenomen worden in psychiatrische instellingen aan toe. En over die gevolgen dan maar te zwijgen.

Speciale licht op aarde

Eén van die kinderen die met dat speciale licht naar aarde is gekomen, ben ikzelf.
Ik besef me heel goed dat het met mij ook zo had kunnen aflopen,
Als kind was ik erg verlegen en teruggetrokken en angstig.
Vanaf jonge leeftijd tot en met 2006 heb ik vele verschillende depressies doorstaan.

Copyright © 2016 Praktijk Dyami.